NY MODELL: Volkswagen e-Golf kommer i disse dager i en ny utgave som har lengre rekkevidde en før. FOTO: EPA/ Filip Singer / NTB scanpix

Publisert 07.05.2017 17:27, oppdatert 07.05.2017 17:27 - Morten Abrahamsen NTB - tips@stottmedia.no

Nybilsalget bremser

Etter en sterk start på 2017 har nybilregistreringene falt. To nye elbiler kan snu denne trenden.

I april ble det registrert 11.339 nye personbiler i Norge, ifølge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Det er nær 20 prosent lavere enn i samme måned i fjor. Nedgangen kan delvis forklares med at påsken ga færre salgsdager i april i år enn i fjor (påsken var i mars i 2016).

Samtidig var det også en nedgang i mars 2017 sammenlignet med 2016. Gjennom årets fire første måneder er totaltallet 49.580 personbiler, tre prosent lavere enn i fjor. Årsaken til at forskjellen ikke er større, er januar. Da ble det registrert 19 prosent flere biler enn året før. Det sterke januartallet henger sammen med at mange ventet med å registrere bilen til 2017, på grunn av avgiftsomleggingen ved årsskiftet.

Nær halvert

En av grunnene til den svake utviklingen i 2017 er Volkswagen Golf. Der er det en ny utgave på gang, noe som har gjort at det har vært importert og registrert langt færre av denne bilmodellen i år. Den er fortsatt den mest populære modellen, men har hatt en tilbakegang på 45 prosent i 2017, noe som tilsvarer 2403 biler.

– Ordreinngangen på nye e-Golf er veldig god, og vi venter mange biler til landet de kommende månedene, sier Anita Svanes, kommunikasjonssjef hos den norske Volkswagen-importøren.

Normalt står den elektriske versjonen av Golf, e-Golf, for omtrent halvparten av modellens salg i Norge.

4000 på vei inn

Samtidig har også en annen storselger fra merket, Passat, hatt et betydelig fall.

– 500 passater ble forsinket i produksjon på grunn av utfordringer hos en underleverandør. Det er nå i orden, men det tar litt tid før alle bilene kommer, sier Svanes.

Elbilsegmentet har en tilbakegang på tre prosent sammenlignet med i fjor. Men her er en ny modell på vei inn på markedet, Opel Ampera-e, og den vil utgjøre en forskjell. De aller første eksemplarene er nå registrert. Importøren kunne nylig, ved verdenslanseringen i Norge, fortelle at de har skrevet over 4000 kontrakter på bilen, som skal leveres i år og neste år.

De 8416 elbilene som er registrert i 2017, utgjør 16 prosent av personbilmarkedet.

Les også

økonomi
Assisterende departementsråd Morten Berg (delegasjonsleder) signerte avtalen på norsk side. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet.
Enighet om norsk-russisk kvoteavtale for 2021
underholdning
Flere barn og unge bruker sosiale medier for å holde seg oppdatert på nyheter sammenlignet med forrige Barn og medier-undersøkelse i 2018. Foto Medietilsynet
Nye tall fra Medietilsynet: Sosiale medier er de unges viktigste nyhetskilde
underholdning
Medietilsynet har lagt fram i alt ni delrapporter om ulike temaer relatert til de unges digitale mediehverdag, som nå er samlet i to hovedrapporter på Medietilsynets nettsider. Foto Medietilsynet/15 sekunder
Medietilsynet med Norges største undersøkelser om barns medievaner
Nyheter
Færre nordmenn vil la seg vaksinere
Færre nordmenn vil la seg vaksinere
FLUNKENDE NY: Skabo produserte vogner til mange ulike baner i Norge, Sverige og Danmark. Her står ansatte ved fabrikken oppstilt ved en ny sovevogn til Rørosbanen i 1885. FOTO: Ukjent/Norsk Jernbanemuseum, Jernbaneverket FOTO: / FOTO: /
Den første togvognfabrikken
Powered by eZ Publish™ CMS Open Source Web Content Management. Copyright © 1999-2014 eZ Systems AS (except where otherwise noted). All rights reserved.